SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL

  • Poate ati ghicit acest lucru, dar orice specificatie care incepe cu un C este un ulei de motor tip API pentru motoare diesel.Deci, CD,CF,CG,CH,CH-4 si asa mai departe, sunt toate pentru motoare diesel. Deci, cu cat a doua litera este mai departe in alfabet,cu atat mai bun este uleiul (satisface mai mult cerintele tipului API).Deasemenea, cand un numar urmeaza dupa ultima litera a tipului de ulei, acesta se refera la tipul motorului;in 2 timpi sau in 4 timpi.
  • 2 timpi? Diesel? DA! Exista motoare diesel inn 2 timpi. Desigur, acestea necesita o atentie speciala. Deci, daca un motor necesita un ulei tip CF-2, acesta este un motor in 2 timpi si nu ar trebui folosit un alt ulei, care nu are cifra 2 in specificatie. Exact ca si in cazul specificatiei uleiurilor pentru motoare pe benzina, acestea sunt deasemenea compatibile cu tot ce se afla inaintea literei H (Ex:CD,CF,CG) . Deci, un ulei tip CH va fi tocmai bun daca manualul dumneavoastra va necesita un ulei tip CF. Totusi, in cazul ambelor tipuri de ulei, diesel sau pe benzina, specificatiile nu sunt compatibile mai departe. Cu alte cuvinte, nu folositi un ulei care indeplineste numai specificatia CF la un motor care necesita un ulei tip CH.
  • Ca si mai sus, un tip de ulei are posibilitatea sa satisfaca specificatiile atat la motorul pe benzina, cat si la cel diesel, dar acest lucru nu este adevarat intotdeauna. Aceasta inseamna ca uneori puteti folosi acelasi ulei pentru ambele tipuri de motoare; pe benzina sau diesel, eliminand astfel nevoia de a avea mai mult de un tip de ulei sau uleiuri cu alta vascozitate, la dumneavoastra la sediu sau acasa. In orice caz, inainte de a pleca la drum, aveti grija sa verificati atent ambalajul, pentru a fi siguri ca raspunde ambelor cerinte din specificatii.