DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI

  • Orice ulei de motor se produce din doua componente. Exista un fluid de baza si un aditiv aditional. Fluidul de baza compune de obicei masa uleiului. Aditivi chimici sunt apoi adaugati pentru a imbunatati calitatiile pozitive ale fluidului de baza si pentru a anihila orice calitatii negative care pot aparea.
  • Exista doua tipuri de fluide de baza, pe baza de petrol si sintetice. Cel pe baza de petrol este o forma purificata a petrolului brut si a fost folosit ca fluid de baza de fabricantii de ulei de automobile inca de cand au fost produse uleiurile de motor.
  • Fluidele de baza pe baza de petrol pot fi trecute printr-un proces de super-rafinare numit Chydrocracking. In unele cazuri, ca in cazul unui ulei sintetic de marca, aceste fluide de baza pot fi chiar clasificate si vandute ca uleiuri sintetice. Este legal pentru fabricantii de uleiuri sa clasifice aceste uleiuri drept sintetice.
  • Fluidele de baza sintetice fabricate astfel vor fi mai bune decat cele similare pe baza de petrol, Imbunatatind performantele lor la temperaturi joase si ridicate, imbuniatatiind stabilitatea termala si cea oxidativa, marind caracteristicile de frictiune si lungind viata uleiului.
  • Fluidele de baza din uleiuri rezista la o gama variata de temperatura unde vor avea o fluiditate adecvata. Cu cat aceasta gama e mai mare, cu atat mai bine.Pornirea motorului la temperaturi scazute necesita un ulei care va avea o fluiditate buna la temperaturi scazute. Cu cat cresc temperaturile motoarelor mici din ziua de azi, cu atat motorul de turatie mai mare necesita un ulei care va avea performante bune in conditii de temperatura ridicata.